söndag 11 maj 2014

Ikea-utflykt, förskoleklass, allergisk reaktion och lite annat


Det händer så mycket nu, och allt på en och samma gång. Kaspers förskoleklass är klar och det suger riktigt ordentligt i magen (mest mammas). Skräckblandad förtjusning. Han kom i en av det två klasser av fyra som fick gå på Nättrabyskolan och det är vi väldigt glada för med tanke på att morfar ska jobba kvar ett år extra efter pensionen och därmed kommer att finnas nära
Varken Leo eller Caspar kom i hans klass och det känns lite tråkigt men jag tror ändå att det kommer bli jättebra det här. Barn är så enkla och han har flera i klassen som han känner och är trygg med.


Sanna har fått ny förskoleplats och ska börja på förskolan i vårt område. Inga mer städ & stäng för vår del, hurra. Men vi kommer att sakna den fantastiska förskola hon går på idag och jag har mycket svårt att tro att man kan få det bättre än så, snyft. I fredags ringde de vid 11, då hade Sanna fått en allergisk reaktion med vita bulliga utslag i ansikte och på armar. Nu ska vi utesluta jordnötter enligt doktorn, återbesök för ytterligare kontroller till hösten. Doseringsanvisningen för medicinen som skrivits ut hade tredubblats(!) något apotekaren reagerade på. Det tackar vi för. Sanna är annars pigg och kry. Pratar nonstop, i en gegga av bokstäver. Men hon kan nu säga guuka (gurka), docka, boll, mamma, pappa och bajs.