onsdag 1 november 2017

Hej november

Höstlov och något form av lugn infinner sig. Inga gympapåsar som ska packas och inget bråk om läsläxan.


Jag välkomnar nu november och kyla och en behövlig paus för uteprojekten. Nu är det inneprojekten som ska ta fart. Har en liten to do list och nu kan vi bocka av köksrenovering light. Slipning av alla köksluckor och lådor samt tre stryk senare så blev det vitt. Denna magiska färg! Har ju lite svårt för det där mörka, murriga. Kanske därför jag aldrig tröttnar på vitt ;)


Kasper har i helgen spelat sin första seriematch i hockeyn och det var stort. Hockeybuss från arenan till Sölvesborg och vinst med sig hem. Utöver detta har det varit innebandycup i Kalmar och hockeycup i Tingsryd. Det råder inte direkt brist på aktiviteter för den pojken men så länge han älskar att jaga boll och puck så kör vi vidare så. Dessutom är det fantastiskt kul att se honom spela. Kan inte riktigt fatta att han började skridskoskolan förra året, nu åker han som en riktig liten hockeyspelare.


Sanna har haft sin simskola i helgen. Något hon inte gillar alls. Hon är ledsen och rädd och jag går nästan sönder inombords. Håller andan varje gång hon hoppar i eftersom hon får kämpa för att ta sig upp till ytan igen. Lilla gumman. Hade det varit någon annan aktivitet hade jag aldrig pushat henne att gå men att lära sig simma är ett måste. Och hon har faktiskt gjort stora framsteg sedan starten. Den här veckan var det livräddning med kläder och flytväst. När hon förstod att den där flytvästen hjälpte henne att flyta släppte spänningarna och jag såg henne till och med skratta. Hon har kusin Lovis i samma grupp och den här gången fick de vara tillsammans och rädda varandra. Så söta!