söndag 30 december 2012

Julafton

Vet att jag har klagat över maratonnätter men sovmornarna råder det inte brist på här i huset. Vi vaknar som oftast kl 9 hela familjen och det är ju lite lyxigt. Så även på julafton. Efter en mysig frukost fick Kasper öppna sina julklappar. Han har sedan länge önskat sig skylandersgubbar att ta med till Abbe & Valle (som ju har spelet) så han gjorde ett julkort till tomten där detta framgick och lade ut det i snön. Tomten måste ha hittat kortet för nog var det ett skylandersspel i julklappen. Och så har han ju en väldigt snäll mamma & pappa också, som köpt en Xbox. När Kasper förstod vad han hade fått bjöd han på en glädjedans som varade i säkert 10 minuter.


Efter Kalle Ankas jul hemma åkte vi vidare till syster. Där kom tomtemor med en säck full med klappar sedan följde det tradiotionsenliga julupplägget med männen som lagade julmaten och damerna som tog juldrinken (och disken efteråt, såklart). Lite Hej Tomtegubbar och Toj Hemtegubbar blev det också, lika traditionsenliga de.


Sanna fick mystid hos många, här med moster & morbror!


Årets julklapp fick Sanna & Lovis. Pappa hade gjort två gungfår, sååååå fina, och mammorna blev nog lika glada som tjejerna. De är ju så vackra att titta på!


Nu råder lugn. Tobbe var på byggdag deluxe igår hos Daniel, som avslutades med chiliconcarne och pokerkväll på Bredgatan. Jag spelade en timme tennis, första sedan augusti. Imorn är det nyårsafton och jag sitter & funderar på att haka på systers nyårslöfte - inget godis, inga chips - fram till påsk. Det blir tufft, inte godiset men chipsen.. Hua. Och så ska jag gå ner de sista 5-6 kg efter graviditeten eftersom alla dessa har gaddat ihop sig på magen. Plankan varje dag får det bli. Nu jäklans!